<p>Chodel</p>
<p>Józefów<br />
<small>nad wisłą</small></p>
<p>Karczmiska</p>
<p>Łaziska</p>
<p>Opole<br />
<small>lubelskie</small></p>
<p>Poniatowa</p>
<p>Wilków</p>

Warsztaty kulinarne w Szczuczkach "Karp nie tylko od święta"

Kolejne warsztaty "Karp nie tylko od święta" odbyły się 9 grudnia w Szczuczkach. Zajęcia poprowadzili Sławomir Obel i Monika Paluch szefowie kuchni restauracji Pustelnia - Ryby / Zajazd Rybacki. Uczestnicy mieli możliwość spróbowania swoich sił w trudnej sztuce filetowania karpia i pstrąga. Kulinarne zmagania blisko 40 osobowej grupy zakończyły się wykwintną degustacją podczas której podano:
- chrupiące krokiety z karpia z serem, nadziewane suszoną śliwką oraz pomidorami suszonymi z chilli,
- karpia pod zieloną kruszonką pietruszkowo-tymiankową z cytryną z puree chrzanowo-musztardowym i warzywami,
- zupę z karpia z pomidorami
- seviche z owocami.
Przygotowane dania urzekły smakiem nawet panie, które do dziś twierdziły, że nie są miłośniczkami ryb.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspólną pracę, miłą atmosferę, uśmiech i pozytywną energi.
Dziękujemy Kołu Gospodyń Wiejskich w Szczuczkach za udostępnienie świetlicy i pomoc w organizacji spotkania.
Warsztaty dofinansowano z Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze w ramach projektu, który realizujemy z Rybacką Lokalną Grupą Działania "Opolszczyzna".
 

Partnerzy/Polecane linki

Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij