Kolejne warsztaty "Karp nie tylko od święta" odbyły się 9 grudnia w Szczuczkach. Zajęcia poprowadzili Sławomir Obel i Monika Paluch szefowie kuchni restauracji Pustelnia - Ryby / Zajazd Rybacki. Uczestnicy mieli możliwość spróbowania swoich sił w trudnej sztuce filetowania karpia i pstrąga. Kulinarne zmagania blisko 40 osobowej grupy zakończyły się wykwintną degustacją podczas której podano:
- chrupiące krokiety z karpia z serem, nadziewane suszoną śliwką oraz pomidorami suszonymi z chilli,
- karpia pod zieloną kruszonką pietruszkowo-tymiankową z cytryną z puree chrzanowo-musztardowym i warzywami,
- zupę z karpia z pomidorami
- seviche z owocami.
Przygotowane dania urzekły smakiem nawet panie, które do dziś twierdziły, że nie są miłośniczkami ryb.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspólną pracę, miłą atmosferę, uśmiech i pozytywną energi.
Dziękujemy Kołu Gospodyń Wiejskich w Szczuczkach za udostępnienie świetlicy i pomoc w organizacji spotkania.