<p>Chodel</p>
<p>Józefów<br />
<small>nad wisłą</small></p>
<p>Karczmiska</p>
<p>Łaziska</p>
<p>Opole<br />
<small>lubelskie</small></p>
<p>Poniatowa</p>
<p>Wilków</p>

Warsztaty kulinarne w Boiskach "Karp nie tylko od święta"

W miniony piątek odbyły się ostatnie warsztaty kulinarne "Karp nie tylko od święta", w których wzięli udział mieszkańcy Gminy Józefów nad Wisłą. Wspólne gotowanie było okazją do wymiany doświadczeń i odkrywania nowych przepisów z karpiem w roli głównej. Zwieńczeniem kulinarnych zmagań były smaczne dania:
- tatar z pstrąga z awokado, czerwoną cebulą,
jogurtem limonkowym i cytrusami;
- panierowane kulki z karpia na patyku z mozzarellą, z kaparami, suszonymi pomidorami i płatkami chilli, z musztardą i chrzanem, z suszoną śliwką podawane z sosami: morelowo-pomarańczowym i wasabi;
- zupa gulaszowa z karpia z boczniakami i papryką;
- karp w sezamie na warzywach w sosie ananasowym z puree szczypiorkowym.
Cykl warsztatów podsumował Grzegorz Kapica Prezes Zarządu Lokalnej Grupy Działania "Owocowy Szlak". W siedmiu zajęciach udział wzięło blisko 250 osób, które przekonały się, że karpia można przyrządzić na wiele sposobów i zawsze smakuje doskonale.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom warsztatów za aktywny udział i dobrą energię, Sławkowi Oblowi - szefowi kuchni restauracji Pustelnia - Ryby / Zajazd Rybacki za przekazanie wiedzy i zaangażowanie.
Warsztaty dofinansowano z Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze w ramach projektu, który realizujemy z Rybacka Lokalna Grupa Działania "Opolszczyzna".
 

Partnerzy/Polecane linki

Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij