<p>Chodel</p>
<p>Józefów<br />
<small>nad wisłą</small></p>
<p>Karczmiska</p>
<p>Łaziska</p>
<p>Opole<br />
<small>lubelskie</small></p>
<p>Poniatowa</p>
<p>Wilków</p>

Restauracja Pod Kogutem

Restauracja pod Kogutem to miejsce w którym skosztujecie wyśmienitych dań kuchni polskiej. Miłośnicy odmiennych smaków znajdą w ofercie również coś dla siebie, ponieważ restauracja w swojej ofercie posiada wiele wariancji dań i smaków. 

 

Restauracja „Pod Kogutem”

Kontakt:

  • 81 820 41 50
  •  restauracja@pod-kogutem.pl


FILET Z PSTRĄGA ZAWIJANY Z CUKINIĄ 

•  pstrąg
•  cukinia 
•  sól 
•  pieprz 
•  czosnek 
•  masło klarowane do pieczenia
Ryby pozbawić głów, wyfiletować nie odcinać ogonka, odciąć płetwy oraz paski mięsa od strony brzucha. Widoczne ości usunąć pęsetą. Tuszki skropić wewnątrz sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Filety zwinąć z cukinią i umieścić w wysmarowanym masłem naczyniu. Posmarować roztopionym masłem i upiec w piekarniku (15 minut, temp. 180 st. C).


KARP W ŚMIETANIE

•  4 filety z karpia, 
•  szklanka bulionu,
•  dwie średnie cebule, 
•  czubata łyżka masła, 
•  pół szklanki oliwy,
•  szklanka 30% kwaśnej śmietany, 
•  sól, pieprz,

Umyć oraz obsuszyć fileta z karpia. Lekko opanierowane w mące pszennej filety smażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju na złoty kolor, a następnie - na tym samym tłuszczu - zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony lub wyciśnięty ząbek czosnku. Do smażonej cebuli należy dodać masło  oraz wymieszać. Całość podlać bulionem, doprawić kwaśną śmietaną i przyprawami. Do tak przygotowanego sosu dodać karpia i dusić kilka minut.

Partnerzy/Polecane linki

Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij