Restauracja Hotelu Bursztynowy znajduje się na ul. Nadwiślańska 19 w Józefowie nad Wisłą. W swojej ofercie posiadają dania kuchni polskiej oraz innych narodowości ale ich specjalnością są dania regionalne. W Przewodniku Kulinarnym "Smak Złotej Łuski" znajdziecie przepisy na pstrąga w dwóch odsłonach, "Pstrąg sauté" oraz "Fitel z pstrąga w sosie śmietanowo-porowym".
Restauracja Hotelu Bursztynowy
Kontakt:
PSTRĄG SAUTE
pstrąg
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz do smaku
Pstrąga sprawić, dokładnie umyć i osuszyć na wierzchu i w środku. Posolić i smażyć na gorącym tłuszczu.
FILET Z PSTRĄGA W SOSIE ŚMIETANOWO – POROWYM
filet z pstrąga
sól
olej do smażenia
mąka
por
masło
śmietana 22%
koperek
Wyfiletowanego pstrąga posolić i oprószyć w mące, smażyć na gorącym oleju. Pokroić pora w plasterki i podsmażyć na gorącym maśle, następnie zaprawić mąką