<p>Chodel</p>
<p>Józefów<br />
<small>nad wisłą</small></p>
<p>Karczmiska</p>
<p>Łaziska</p>
<p>Opole<br />
<small>lubelskie</small></p>
<p>Poniatowa</p>
<p>Wilków</p>

Warsztaty kulinarne w Rogowie "Karp nie tylko od święta"

"Karp nie tylko od święta"
W piątek w Rogowie rozpoczęliśmy cykl warsztatów kulinarnych, których celem jest promocja lokalnego karpia i innych ryb słodkowodnych. Swoją wiedzę i umiejętności przekazał uczestnikom Sławomir Obel - szef kuchni restauracji Pustelnia - Ryby/Zajazd Rybacki. Ciekawym elementem zajęć był pokaz filetowania karpia, po którym każdy mógł sprawdzić swoje umiejętności w tej sztuce.
Karpia można przyrządzić na wiele sposobów i nie jest to trudne, o czym uczestnicy przekonali się przygotowując obiad składający się z przystawki, zupy i dania głównego. Najprzyjemniejszą częścią była degustacja rybnych potraw.
Dziękujemy wszystkim za aktywną pracę i uśmiech oraz Stowarzyszeniu Kobiet "Rogowianki" za pomoc w organizacji warsztatów i przygotowanie pysznych serowych oponek.
Warsztaty dofinansowano z Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze w ramach projektu, który realizujemy z Rybacką Lokalaną Grupą Działania "Opolszczyzna".
Zachęcamy Państwa do spożywania karpia nie tylko w okresie świątecznym. Mamy pewność, że jest zdrowy, smaczny i świeży, bo pochodzi z lokalnych gospodarstw rybackich!
 
 

Partnerzy/Polecane linki

Ta strona korzysta z plików cookie. Używając tej strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki. Możesz dowiedzieć się więcej w jakim celu są używane oraz o zmianie ustawień przeglądarki. Kliknij tutaj »
zamknij