Warsztaty kulinarne w Chodlu "Karp nie tylko od święta"
"Karp nie tylko od święta"
Kolejne warsztaty kulinarne promujące ryby słodkowodne odbyły się w sobotę w Chodlu. Aktywne i zaangażowane uczestniczki pod nadzorem Sławomira Obla - szefa kuchni restauracji Pustelnia - Ryby/Zajazd Rybacki uczyły się filetowania karpia i pstrąga. Praca w zespołach pozwoliła na przygotowanie pysznych przystawek i dania głównego. Po raz kolejny przekonaliśmy się, że z karpia można przyrządzić wiele potraw i zawsze smakują wyśmienicie. Największym zaskoczeniem był tatar z pstrąga, który uwiódł smakiem wielu uczestników, a ponieważ jest niskokaloryczny i bogaty w witaminy A, D i kwasy omega 3 można go jeść do woli.
Dziękujemy Kołu Gospodyń Wiejskich w Chodlu "Chodelanki" za pomoc i udostępnienie swojej kuchni, a wszystkim uczestniczkom za obecność i przemiłą atmosferę.
Warsztaty dofinansowano z Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze w ramach projektu, który realizujemy z Rybacką Lokalną Grupą Działania "Opolszczyzna".