Zeszłą niedzielę spędziliśmy w Rogowie. W odróżnieniu od zimowej, mroźnej pogody kuchnia w świetlicy wiejskiej biła tradycyjnym ciepłem. Rogowianki pod okiem szefa kuchni Andrzeja Cygana przygotowały wykwintne dania wykorzystując to, co w Gminie Wilków jest najlepsze: szparagi, chmiel, jabłka i ryby. Jak za dawnych lat, dania gotowane były na węglowej kuchni, co przyczyniło się do uzyskania tego pamiętnego z dzieciństwa smaku. Tutejsze gospodynie zaprezentowały podczas warsztatów swoje lokalne dania, które już niebawem zostaną wpisane na listę produktów tradycyjnych.
Wszystkim uczestnikom warsztatów serdecznie dziękujemy za zaangażowanie w promocję naszego kulinarnego dziedzictwa.
Zapraszamy do galerii.
http://lgdowocowyszlak.pl/galeria-2018/akademia-kulinarna-lgd-smakuj-lokalnie-rogow-18032018-r1413/0/0